dinsdag 18 april 2017

Pasen 2017

 
 Ik ben absoluut geen waterrat, sterker nog, zwemdiploma's heb ik niet (oké, alleen een duikbrevet) en sporten op het water is niet direct het eerste waar ik aan denk bij sportieve acties. En toch mag ik nu ervaren hoe het is om op het water actief te zijn, om echt te (leren) zeilen. 
💗
De afgelopen Paasdagen zijn we vanuit de jachthaven aan het Hollands Diep, waar de zeilboot van Robert ligt, gaan varen.
We startten zaterdag op de motor; er was een enorm sterke tegenwind en je kunt op het Hollands Diep niet gemakkelijk laveren vanwege de vele vrachtboten (het mag officieel ook niet). Na ongeveer 4 uur varen hebben we aangelegd in de oude jachthaven van Willemstad, een prachtig vestingstadje.
Uitzicht vanuit de boot op de molen van Willemstad.
Sinaasappels persen voor het Paasontbijt
Daar bezochten we het Mauritshuis, een museum over de geschiedenis van Willemstad met een prachtige zolder met allerlei attributen uit het verleden van de omgeving van Willemstad; onder andere prachtige geborduurde, gehaakte en gebreide lappen. 
Een onverwachte schat ontdekken op een zolder, prachtig!
 Souvenir de ma Jeunesse, schoollapjes, stoplapjes
 Een lap geborduurd met wol
Open naaiwerk, haak- en breiwerk.
💗
Op zondagmiddag trokken we verder met als doel jachthaven De Put in Nieuwendijk, een jachthaven tegenover het prachtige eiland Tiengemeten
Wederom was er een sterke tegenwind en gelukkig konden we dit stuk wel laveren. 
Pfieuw...en dat is hard werken...
...een stukje varen en overstag gaan, een stukje varen en overstag gaan...en dat ruim 3 uur lang...
een vermoeiende bezigheid maar wel één die voldoening geeft en mij een echte kick gaf toen ik eenmaal een beetje doorkreeg hoe en op welk moment je wat met de touwen en zeilen moet doen.
In deze jachthaven was het in tegenstelling tot de jachthaven van Willemstad,  heel erg rustig.
We lagen aan een mooie steiger en hebben er genoten van de zon en de wind.
Op maandagmiddag zeilden we met volle zeilen en flink scheef hangend (best spannend) met een mooie wind in bijna 3 uur weer terug naar de haven. 
Natuurlijk was Huggie ook aan boord.
💗
De serene rust die ik op maandag heb ervaren, toen na het hijsen van de zeilen de motor uitging is niet te beschrijven. Ik 'zakte in de stilte'....even helemaal niets, een mooie ervaring van Zijn.
Meditatief bijna, het rustige kabbelen van de golfjes tegen de boeg, de zon in mijn gezicht....hmmm...ik ben om, zeilen is een prachtige (water)sport!

Fijn dat je meeleest.
Een warme groet,
Noor
💗

1 opmerking:

  1. Heerlijk er zo even uit. Wat een mooi handwerk heb je kunnen bewonderen !

    BeantwoordenVerwijderen