vrijdag 20 oktober 2017

oktobermaand...buitenmaand

Jeetje wat heb ik de afgelopen weken genoten van het prachtige weer hier in de Hoeksche Waard.

Fietsen, wandelen, zeilen en drie prachtige tentoonstellingen bezocht in Rotterdam en Dordrecht.
En....ik heb me aangemeld voor de invalpoule voor een aantal basisscholen hier in de buurt en heb voor de herfstvakantie twee dagen voor de groep gestaan. Het bloed kruipt...ja precies...!

In Rotterdam bezocht ik in het Nederlands Fotomuseum een tentoonstelling van tweehonderd zwart-witfoto's van Sebastiao Salgado; Genesis was het thema en het liet me de schoonheid van de aarde zien in vele facetten...Prachtig! De tentoonstelling is verlengd tot 22 oktober zag ik. Ik heb zelf geen foto's gemaakt, die zouden absoluut afbreuk doen aan de tentoongestelde foto's.

Daarna ben ik naar De Kunsthal gewandeld; daar was onder andere een tentoonstelling Negen levens in de kunst. Herkenbaar en aaibaar lief...al tientallen jaren een gewild schilderobject...
In Dordrecht bezocht ik de tentoonstelling over handwerken op de lagere school; Van het naadje en de kous. Inmiddels bijna een uitgestorven vak, maar ooit een vaste les met gediplomeerde handwerkjuffen. Er werd heel veel van een meisje verwacht...Er waren heel herkenbare werkstukken waar ik er zelf ook wel wat van heb gemaakt. Ik heb ze helaas niet meer.
Maar handwerken doe ik natuurlijk nu ook nog...op dit moment met sokken bezig maar tot vorige week nog een aantal gehaakte cadeautjes gemaakt voor Kyeano, het net geboren zoontje van Klint en Ferone die nu zo fijn in mijn huis in Pijnacker wonen. Een speenkoord met klemmetje, een bijtring, een vestje met muts gebreid en een rammelaar eend...alle patroontjes zijn gratis op Internet te vinden.

Bovenstaande cadeautjes maak ik ook in opdracht voor je. Laat me weten waar je belangstelling naar uitgaat en in welke kleur. De bijtring is 4,95; de rammelaareend is 12,95; de speenkoord is 8,95; het uiltje aan de ring is 3,95

Om de hoek bij Puttershoek is het Kuipersveer...een mooi natuurgebiedje waar het heerlijk wandelen is over het laarzenpad in de grienden...heerlijk om de energie van dit plekje te mogen ervaren.

En langs de Oude Maas, waar nog een verschil in hoog en laag water te bespeuren valt, fietste ik naar Oud Beijerland. Daar kwam ik weer een pareltje tegen in de vorm van een oude zalmvisserij; Klein Profijt. Nu is er een bezoekerscentrum van het Hoekschewaards Landschap gevestigd; wat een heerlijke en energierijke plek ook...Ik heb me aangemeld als vrijwilliger bij deze vereniging...


En dan het zeilen; er was een prachtig weekend voorspeld en Robert en ik zijn een weekendje op de boot geweest. Heerlijk rustige avond in de jachthaven en een prachtige zeiltocht rondom Tiengemeten. Er stond iets te weinig wind voor het mooie, maar toch de hele dag tot zonsondergang onder zeil geweest.
En wat was het druk, veel zeilliefhebbers namen het er nog even van.

Met Yannick was ik nog even op Kijkduin deze week voor een kleine wandeling langs het strand en een heerlijke lunch.
Milan is al een poosje op zee en komt eind van de maand weer terug naar Nederland. Ik heb heel regelmatig contact met hem. Op de foto is hij in Gdynia met een mede bemanningslid. Inmiddels is hij in Cherbourg.
 Parels rijgen zich aan een in de Hoeksche Waard...wat ben ik een bevoorrecht mens om dit allemaal te mogen ontdekken en ervaren.
Love the life I live.

Fijn dat je meeleest.
Warme groet,
Noor

ps. Ik werk op een nieuwe pc en heb nog geen mogelijkheid tot het maken van collages van de foto's vandaar dat het er veel zijn nu en dat het wat rommelig oogt...

4 opmerkingen: