zaterdag 28 januari 2017

Tiny house


 Gerelateerde afbeelding 
foto is van Internet.

De eerste stappen zijn gezet; ik ben aan het ontspullen, aan het downsizen!

Ik ben me aan het oriënteren om kleiner te gaan wonen omdat ook Milan zijn langste tijd thuis heeft gehad... Het huis waar we nu alweer 13 jaar wonen heeft ruimschoots voldaan aan onze behoefte van veiligheid en geborgenheid in roerige tijden...De jongens hebben zich hier fijn kunnen ontwikkelen tot de fantastische mensen die ze zijn geworden. Maar ook mijn eigen ontwikkeling heeft hier een enorme vlucht gekregen...Dus ben ik dankbaar voor deze plek maar nu ben ik de draden met dit huis aan het doorknippen...aan het loslaten...Het wordt een maatje te groot, dus is het tijd voor nieuwe uitdagingen in een ander deel van het land.

Het is nog niet zo ver hoor...ik ben me aan het oriënteren op kleine huisjes (Tiny houses) en de plaats waar ik graag zou willen gaan wonen.

De droom die ik nog niet zo lang geleden naar buiten heb gegooid van een camping met ruimte voor een winkeltje en workshops is (nog) een brug te ver, maar een plek in Drenthe, de Achterhoek of op de Veluwe dicht bij de natuur met een permanente woonbestemming (bijvoorbeeld een recreatiewoning) of een plekje op een natuurterrein of grasveld/achtertuin waar ik een Tiny house zou mogen neerzetten zou helemaal fijn zijn.

En waar ik voorzichtig mijn plannen gedeeld heb met verschillende mensen uit mijn omgeving, zet ik nu mijn dromen neer op het wereld wijde web...

Tiny houses worden ook in Nederland langzamerhand een begrip. Er zijn al veel mensen mee bezig en ook aan gemeenten wordt gevraagd om ruimte voor Tiny houses vrij te maken...dat vergt nog wat juridisch werk. Ook het permanente wonen in een recreatiewoning is niet zo maar haalbaar...dus is het nog een flinke uitdaging om daar te komen waar ik wil.

Op deze website vind je het verhaal van Marjolein, een pionier in Nederland voor wat betreft het wonen in een Tiny house.
En dit is de site van Tinyhouse Nederland, waar veel info te vinden is.
Ik ga komend jaar gebruiken om te kijken wat voor mij haalbaar is...

En dan heb ik meteen een vraag voor jou, lieve lezer: Weet jij een klein (recreatie)huisje te koop, waar ik permanent het hele jaar mag wonen in de Achterhoek, Drenthe of op de Veluwe. Of weet je een plek op een natuurterrein, camping of weiland/achtertuin waar ik een huisje zou mogen neerzetten?

Ik ben benieuwd naar de reacties.

   Warme groet, Noor

3 opmerkingen:

 1. Spannend Noor.
  Wie weet wat er op je pad komt.
  Liefs Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je aan het einde van dit jaar jou doel bereikt hebt. Het lijkt mij geweldig. Een mens heeft zoveel bezittingen waar je druk mee bent om het te onderhouden en te bewaren maar of je daar gelukkiger van wordt?
  Groeten uit een nat Twente.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch Noor, ga voor je droom! Ook al weet je nog niet precies hoe, je hebt de eerste stap gezet en dat is belangrijk. Nu door blijven stappen en je hart volgen, het hoe komt dan vanzelf! :)

  BeantwoordenVerwijderen